ZAHVALA SODELUJOČIM NA GUŠTFESTU 2024
Za nami je 4. GuštFest, festival nostalgije, kulinarike in guštnega druženja. Ne bi nam uspelo brez vseh vas, ki ste pomagali in dodali svoj košček v mozaik tega čudovitega dne. Ogromno vas je, ki ste prispevali k uspešni realizaciji. Naj se vam poimensko zahvalimo:
Hvala vsem, ki ste nam pomagali pripraviti in/ali pospraviti prizorišča ter pomagali na različnih koncih in krajih: Katarina Drobež Vrščaj, Jakob in Domen Vrščaj, Jure in Ema Kovač, Primož in Jerica Topole, Grega Krajnik, Mateja Knez in Jakob Pentek, Jaka, Anže in Nika Pipan, Duška in Tanja Križnik, Špela Juhart, Jurij Šuhel, Simona Pavlin, Alenka Korun z Ivom in Elo, Slavica Šmerc, Saši Pešec, Matjaž in Nena Turnšek, Matevž in Aleksandra Gačič Belej, Katja Teršek, Luka Lesjak, Franc Vindišar, Olgica Hostnik, Alja in Damijan Kovač, Marina Bezgovšek, Saša Pušnik, Tomaž Majcen, Saša Kovač, Jožica Rajh, Marko Razboršek, Aleksandra Jurgelj, Boris Razboršek, Ana in Marko Mavrin, Bojan Špiler, Natalija Štorman, Silvo Padežnik, Ervin Zajc …
Hvala tehnični ekipi: Matjaž Turnšek, Jure Kovač, Grega Krajnik, Jaka Pipan, Matevž Belej.
Hvala vsem, ki ste nam odstopili prostore in posodili opremo: stanovalci Aškerčevega trga 1, Danilo Bartol, Gazmend in Gzim Abazi, stanovalci Aškerčevega trga 9, Karitas Laško, PGD Laško in Rečica, Jakec Videc, Boštjan Teršek, Miha Mirt, TIC Hrastnik, Matej Firm, Vinko Razgoršek, Anja Turnšek, Drago Urankar, Davor Lesjak, Lidija Rajh, Monica Kramer, Robert Karlatec …Hvala Pivovarni Laško Union d.o.o. za izposojo miz in donacijo vode.
Hvala vsem, ki ste pomagali pri programskem delu: Sandri Pavlin, Bojanu Sumraku, Ani Cestnik, Biljani Jošovc, Anji Zalokar. Hvala javnim zavodom, društvom in posameznikom, ki ste pomagali pri »guštnem« dogajanju. Bilo vas je veliko, vaš prispevek pa neprecenljiv: Učenci in mentorji OŠ Primoža Trubarja Laško, učenci in mentorji OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice, učenci in učitelji Glasbene šole Laško - Radeče, Laška pihalna godba, Zelene dive, društva v Zvezi Možnar, Društvo Laških pivovarjev, Knjižnica Laško, Čebelarsko društvo Laško, Dušan Berce in ekipa Pozabljenega računalnika, Muzej Laško, vzgojiteljice Vrtca Laško, Bojan Sumrak, Likovno društvo Laško, NK Laško, KK Zlatorog Thermana Laško, Godalni orkester Strunikat, ponudniki KBZ Okusiti Laško, voditeljica Betka Šuhel, Učiteljski pevski zbor Primus, VS Vodomke, Nadžupnija Laško, Hiša generacij Laško, Kobula, Društvo upokojencev Laško , Marjan Mačkošek, Matjaž Vrbek in Gregor Doler s starodobnimi avtomobili, frizerstvu Pri Nataši, Mašinemu butiku. Hvala LAK-u in Šmoclu, hvala Dragu Krajncu, plesni šoli Force Celje, Lux Theatrum. Hvala Stiku Laško za pomoč pri pripravi dokumentacije, stojničarjev Okusiti Laško in trajnostnega vzgiba na sami prireditvi. Hvala Komunali Laško in Marku Klinarju ter ZD Laško. Hvala Big Bandu Laško z dirigentom Franjom Mačkom in solistom ter Vedranu Vrhovcu. Hvala združenju JRE, gostujočim chefom – Bratovžu in Repovžu ter Luki Pangosu.
Hvala vsem, ki ste ustvarili sprehod skozi zgodovino 170 let zdravilišča v Laškem, na prizorišču Pr' Perdih: idejni vodja in gonilna sila postavitve prizorišča Vinko Križnik, hvala odličnim laškim pericam in društvom v Zvezi Možnar: Trobni dol, Jurklošter, Mala breza, Anton Tanc, Konjerejci z Vrha, Knapi iz Sedraža. Hvala Branku Pušniku, Robiju Knezu, Aškerc Stanetu, Vrbovšek Branku, Škoberne Milkotu. Hvala Klavžar Zvonetu, ki je naredil maketo vodnega kolesa, ter Dernač Francu, Medved Danijelu in Žikovšek Marjanu, ki so pomagali, da je s pomočjo vodnega kolesa v Laškem zasvetila prva žarnica.
Za krasne fotografije sta poskrbela Boris Vrabec in Maja Skrbinek, ki se je podpisala tudi pod pripravljene vizuale. Iskrena hvala Bojanu Sumraku, ki je z novo podobo prireditvi vdahnil guštno žlahtnost.
Hvala marketinški in PR »ekipci«: Špela Juhart, Nika Pipan, Blaž Kukovič, Mojca Knez Jovan, guštnima Mini in Maksiju – Ivi in Urhu Razboršek.
Hvala našim mladim glasbenim ustvarjalcem: The DUNE, Kisla smetana, AART Band, Garage Band, Guštni ansambel, solistom: Veroniki Padežnik, Lovru Hirciju, Neži Slapšak, Neli Eli Guček, Ivi Razboršek, Maji Šturm Razboršek in vsem drugim.
Hvala glavnemu pokrovitelju DRUŽBI THERMANA D. D., pokroviteljici OBČINI LAŠKO in vsem ostalim: PILIH BETON, EEA MEDVED D.O.O., BOTEXI GROUP D.O.O., INOX VRBOVŠEK D.O.O., KRAJEVNA SKUPNOST LAŠKO, TLS D.O.O., VEMIMONT D.O.O., EGAL PB D.O.O., TURNAPLAST D.O.O., DANKUCHEN CELJE, JURIJ KOVAČ S.P., KLEMEN COKAN S.P., BOŠTJAN ŠMERC S.P., VULKANIZACIJA MULEJ S.P., ZORAN KERIN S.P., SKRBINEK MAJA S.P., KUKOVIČ BLAŽ S.P., GREGOR LESJAK S.P., NATAŠA RESNIK PLAHUTA S.P., KOMUNALA LAŠKO, BOJAN KAJTNA S.P.
Hvala sponzorjem kolesa sreče: Thermana d. d., Srčkolina – Tjaša Hohkraut Honn, Panvita d.o.o., Lemit d.o.o., Sadjarstvo Aškerc , Dewesoft d.o.o., Ahac d.o.o., Alpleks d.o.o., Coca Cola, Prema d.o.o., Intercars d.o.o., Kajtna Poženel Silva, Marylin beauty store, Monting SK d.o.o., Čebelarstvo Krivec, Slapšak Jernej, Kmetija Tomič, Škorja Andrej s.p., Žganje kuha Zajc, Žganje kuha Kneja, Jata Emona d.o.o., Terme Olimia d.d., Pekarna Vudi d.o.o., AGM Nemec d.o.o., Altantic Droga Kolinska d.o.o., Frizerstvo Zlatka Ferlič s.p., Trgovina Katka s.p., Radeče papir nova d.o.o., Razboršek Boris.
Hvala, ker ste svoj čas, svojo voljo in energijo usmerili v pripravo guštnega dne. Brez vseh vas nam ne bi uspelo. Z vsemi vami je bilo »guštno« in resnično »luštno« je slišati pohvalne besede.
Če vam je bilo »fajn«, povejte vsem. Če smo ga kaj »pobiksali«, povejte nam, da bomo drugo leto boljši.
Na snidenje na GuštFestu 2025!
Organizacijska ekipa v sestavi: Barbara Pipan, Špela Križnik Kovač, Sandra Pavlin, Vinko Križnik, Marko Pavčnik, Nina Pader Topole in Boštjan Vrščaj.
V PREDPRODAJI NA VOLJO KUPONI ZA GUŠTNE JEDI JRE CHEFOV IN MASTERCHEFA
Naznanjamo, da so v predprodaji kuponi za JRE in Masterchef obrok na letošnjem GuštFestu.
Na voljo so v TIC-u Laško, v predprodaji po ceni 9 evrov. Na dan dogodka bo cena JRE ali Masterchef kupona znašala 10 evrov.
Letos bomo "guštali" dobrote treh JRE chefov:
domačina chefa Marka Pavčnika
chefa Tomaža Bratovža iz Restavracije JB in
chefa Grege Repovža iz Gostilne Repovž.
Marko Pavčnik - Chef Marko Pavčnik prihaja iz restavracije Pavus v Laškem. Je samouk in eden izmed najbolj prepoznavnih ustvarjalcev sodobne slovenske kuhinje. Pri pripravi jedi uporablja lokalne sestavine, vključno z laškim pivom in divjimi zelišči. Njegove jedi so elegantne, z živahnimi okusi in premišljeno uravnotežene. Marko je v tem letu bil nagrajen tudi z Michelinovo zvezdico.
Sabina in Grega Repovž - Gostilna Repovž se nahaja v Šentjanžu in že več kot 300 let ponuja pristno slovensko podeželsko doživetje. Znana je po uporabi najboljših lokalnih sestavin, ki jih spretno združuje s sodobnimi kulinaričnimi tehnikami. Z lastno ekološko kmetijo in zavezanostjo trajnostnemu načinu življenja postavljajo standarde za sodobno slovensko kulinariko in gostoljubnost na podeželju.
Tomaž Bratovž - Tomaž Bratovž prihaja iz JB restavracije v Ljubljani. Skupaj s sestro Nino nadaljujeta bogato družinsko kulinarično dediščino. Tomaž je odgovoren za ustvarjalni del kuhinje, kjer se jedilnik osredotoča na elemente zemlje, vode, zraka inognja, ki simbolizirajo osnovne okuse: sladko, slano, kislo in grenko.
Letos v ponudbi tudi poseben Masterchefovski kupon, ki vam prinaša jed aktualnega zmagovalca Masterchefa Luke Pangosa.
---------------------------------
Ljubitelji prijateljskih druženj in obujanja spominov ob odlični kulinariki, pozor! Napovedujemo GuštFest 2024! Festival, kjer v sproščenem druženju obujamo spomine na dobre stare čase, kjer z obiskom podpiramo lokalna društva in zanesenjake in kjer se pustimo razvajati kulinaričnim »street food« kreacijam najodličnejših slovenskih chefov. Letos bo za dobro počutje še posebej poskrbljeno – rdeča nit guštne prireditve bo namreč 170 let zdravilišča v Laškem, ki je skozi desetletja pustil velik pečat na kraju in njegovih prebivalcih.
Sobota, 21. september, od 13.ure dalje, v starem mestnem jedru Laškega.
Dogodek poteka brez vstopnine, v primeru lepega vremena.
Glavni poudarek letošnjega GuštFesta bo izjemna termalna voda Laško, ki kraju daje poseben pečat in je bila osnova za nastanek zdravilišča 170 let nazaj. Kako je termalna voda oblikovala podobo in razvoj kraja, kakšni so zanimivi zgodovinski poudarki razvoja zdravilišča in kako se »laških toplic«, ki skozi desetletja prispevajo k zdravju in boljšemu počutju, spominjamo domačini? Vse to in še več na letošnjem GuštFestu.
GuštFest bo zavzel celotno staro mestno jedro Laškega. Vabljeni na spoznavanje mestnih uličic in trgov v starem mestnem jedru Laškega, kjer se bo odvijal bogat nostalgično zapeljan program.
… predstavlja nepogrešljiv del »guštanja«. Tudi to pot bodo z nami vrhunski slovenski chefi, ki se bodo predstavili vsak s svojo izpeljanko »guštne street food« jedi, seveda brez pridiha nostalgije tudi pri kulinariki ne bo šlo. A kdo so letošnji "guštni chefi"? Zaenkrat razkrijemo prvega - del železnega GuštFestovega repertoarja. To je chef, ki je Laškemu priboril prvo Michelinko! Gospe in gospodje, Marko Pavčnik.
Kmalu razkrijemo več, a zaenkrat naj velja:
Dobrodošli na GuštFestu 2024, v soboto, 21. septembra, od 13.ure dalje, v starem mestnem jedru Laškega.
Vaša "guštna" ekipca 😉
Foto/video: Maja Skrbinek
Dragi "guštni" ljudje, HVALA.
Hvala za podporo, spodbudo, obisk
in spodbudne besede. Ogromno vas je, ki ste prispevali k uspešni realizaciji 3.
GuštFesta - festivala odlične kulinarike in nostalgičnih spominov. Iz srca
hvala ...
Hvala soorganizatorjem: Društvu
ŠMOCL, Združenju JRE, STIKU Laško in ponudnikom KBZ Okusiti Laško.
Hvala vsem pokroviteljem: Občini Laško,
Pivovarni Laško Union, Thermani d. d., Egal PB, TLS d.o.o., Komunali Laško
d.o.o., Medicini dela Krumpak d.o.o., EEA Medved d.o.o., Vemimont d.o.o.,
Krajevni skupnosti Laško, Silviji Oštir s.p., Smart Money Solutions d.o.o.,
Inox Vrbovšek d.o.o., Jurij Kovač s.p., Boštjan Šmerc s.p., Gregor Lesjak
Apros, Turnplast d.o.o., Zoran Kerin s.p., Vulkanizacija Mulej s.p., LCHF
Anja d.o.o., KZ Laško, Dankuchen Celje, P&J d.o.o., Maji Skrbinek s.p.
Hvala
sponzorjem kolesa sreče: Ahac d.o.o., Terme Olimia, Družinsko frizerstvo
Kodrček, Majda Sevšek s.p., Ferlič Aleš s.p. - Frizerstvo Zlatka, Coca Cola,
IPO Group, ponudniki Okusiti Laško: Kmetija Pr' Kofetl, Kneja - Matjaž Pikl, Ekološka kmetija Tomič.
Hvala vsem, ki ste nam odstopili
prostore in posodili opremo: stanovalci Aškerčevega trga 1, Danilo Bartol,
Milena Kresse, Katja Simonič, Gzim Abazi, stanovalci Aškerčevega trga 9, Karitas
Laško, Gasilsko društvo Rečica, Jakec Videc, Boštjan Teršek, TIC Hrastnik.
Hvala Komunali Laško za njihov
velik prispevek k naši prireditvi.
Hvala društvom in posameznikom, ki
so pomagali pri »guštnem« dogajanju. Bilo vas je veliko, vaš prispevek pa
neprecenljiv: Učenci in mentorji OŠ Primoža Trubarja Laško, učenci in mentorji
OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice, učenci in učitelji Glasbene šole Laško -
Radeče, nekdanje učenke plesnega oddelka GŠ Laško -Radeče, Laška pihalna godba
z Mažoretami Laško in Zelenimi divami, društva v Zvezi Možnar, Društvo
Laških pivovarjev, Knjižnica Laško, Čebelarsko društvo Laško, Dušan Berce in ekipa
Pozabljenega računalnika, Muzej Laško, vzgojiteljice Vrtca Laško, ekipa
Virina in Jelka Kapun, Bojan Sumrak, Likovno društvo Laško, Godalni orkester
Strunikat, ponudniki KBZ Okusiti Laško, voditeljica Lucija Čirović, VS Vodomke,
Milena Kresse, Župnija Laško, Primož Topole, Jernej Slapšak, Saša Kovač,
Sonja Aškerc, Marjan Mačkošek in Mitja Vrbovšek s starodobnimi avtomobili, člani Turističnega društva Laško: Marina Bezgovšek,
Tomaž Majcen, Slavica Šmerc, Vesna Jazbinšek, Grega Krajnik, Nataša Gradišnik
Padežnik, Matevž Belej, Katarina Drobež Vrščaj in drugi.
Hvala našim najmlajšim za njihov
velik prispevek: Ema Kovač, Zoja in Mija Razboršek.
Za krasne fotografije sta poskrbela
Boris Vrabec in Maja Skrbinek, ki se je podpisala tudi pod pripravljene vizuale.
Hvala marketinški in PR »ekipci«:
Sara Polanc, Gaja Lapornik, Nika Pipan, Blaž Kukovič, Mojca Knez Jovan.
Zahvala koordinatorjem in vodjem
ter moderatorjem prizorišč: Špeli Juhart in Milku Škobernetu ter Ani Cestnik.
Hvala vsem fantom društva ŠMOCL za tehnično pomoč pri postavitvi in
pospravljanju prizorišč. Hvala našim gasilcem Gasilskega društva Laško, ki nam
vedno priskočijo na pomoč. Hvala Jaki Pipanu in Juriju Kovaču.
Posebna zahvala organizacijski
ekipi v sestavi: Barbara Pipan, Špela Križnik Kovač, Špela Medved, Sandra
Pavlin, Vinko Križnik, Jurij Šuhel, Marko Pavčnik, Nina Pader Topole in Boštjan
Vrščaj. Ustvarili ste prireditev, na katero ste lahko upravičeno ponosni.
Pokazali ste, da ko imaš cilj in strast za dosego cilja, je vse mogoče … a
seveda ob trdem delu in tem, da sebe in družino za trenutek postaviš ob stran.
Zato smo toliko bolj hvaležni, da ste to bili pripravljeni izvesti. Cenimo to
in cenimo vse vas. Neizmerno hvala.
Z vsemi vami je bilo »guštno« in resnično »luštno«. Na snidenje na GuštFestu 2024!